måndag 4 februari 2013

Recension - Fallen Trees : DystoFuzz

Från Malmö kommer Fallen Trees som just i dagarna släppt sin debutplatta "DystoFuzz". Plattan kan väl sammanfattas vid en snabb lyssning som Indierock, men den bjuder även på lite mer spännande tongångar också, i form av sköna fuzzade gitarrer.
Till att börja med så handlar det om en temaplatta, vilket alltid är kul, som berättar om en dystopisk värld där människorna under ständig övervakning gömmer sina sanna jag bakom masker. Och just mörker och dystopier får man ju aldrig för mycket av. I fantasin vill säga.


Musiken ligger väl i tiden med inslag av Banjo och Mandolin, när grupper som Mumford & Sons klättrar på listorna runt om i världen. Fast till skillnad från Mumford, så hamnar man inte lika mycket i folkmusiksfacket, utan rör sig kanske mer i trakter som gamla R.E.M. Inblandningen av de fuzzade gitarrerna ger dock ett rockigare sound som faller mig på läppen och gör det lite mer spännande. Det finns ett par låtar på skivan som har kraften att stå för sig själv, men det är som helhet skivan har sin stora behållning.

Jag skall inte ljuga, skivan är inte perfekt, kommer nog inte att hamna på min topplista för året, även om den inte på något sätt är dålig. Som en debutskiva är den helt ok och ger den mersmak inför framtiden.
Får jag önska mig något inför uppföljaren, så är det givetvis mer av de fuzzade gitarrerna, mycket mer. :-)

Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Emanuel Arvanitis - Gitarr & Sång
Tomas Larsson - Bas & Sång
Kalle Larsson - Banjo, Mandolin, Gitarr & Sång
Mats Åberg - Trummor &Sång

Skiva: 2013

1 ...(Captain Similar)
2 See Me On The Dance Floor
3 Killing The Groove
4 Echoes Of My Lovely Pride
5 The Safety Plan
6 When You Got That Mask On
7 Midday Blue
8 Terrified
9 Kick It In The Face
10 I Hold On To The Smoke Screen
11 Led Astray
12 Fiction Reality

Skivsläpp: 2013
Skivbolag: Stargazer Records
Hemmaort: Sverige

Facebook
Spotify
Hemsida


Support The Bands That You Like!!

1 kommentar:

  1. Rätt skönt band, har haft dem på Tune Of The Day för något år sedan, visste dock inte att de hade släppt en ny platta, ska kolla upp detta genast.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...