fredag 8 februari 2013

Önskelistan - Seriekonst från den mörka sidan med Jason Atomic.

I ett tidigare inlägg i Önskelistan så var det handritade sigill gjorda av Jinx från Coven på tapeten. En som nappat på detta är den Engelska undergroundkonstnären Jason Atomic.

Han håller just nu på med ett projekt där han undersöker influenserna av det ockulta i populärkulturen bland annat under 60-70 talet. Ett projekt som går under namnet Satanic Mojo.

I detta försöker han tillsammans med ett par andra konstnärer att skapa ett "crowdfunded" seriealbum med samma namn. Och det är till detta som han låtit Jinx skapat ett sigill till projektet. Målet är att samla ihop 4000$ till den 1:a April (hoppas det inte rör sig om ett aprilskämt).
Man har av sigillet låtit tillverka buttons, patches osv. plus lite annat som folk sedan kan köpa för att hjälpa till med att finansiera serialbumet.
Jason har dessutom designat ett riktigt coolt tyg med sigillet som grund, som han i samarbete med Charles of London låtit tillverka en serie med kläder. Wicked eller hur.

Mer om Serieprojektet kan läsas här och om Satanic Mojo som helhet här. Hur eller hur, jag skulle kunna tänka mig en Satanic Mojo patch eller så.


1 kommentar:

  1. Det var ett bra sätt att finansiera sitt projekt, skulle kunna funka inom filmen också. :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...