måndag 11 februari 2013

Önskelistan - Rock n' Roll konst av Sebastian Krüger

Sebastian Krüger heter en tysk konstnär som specialiserat sig på "New Pop Art", vilket i detta fallet handlar om hyperrealistiska porträtt. Ibland med stråk av karikatyr. Nått att hänga på väggen helt enkelt.



Finns mer att se i hans galleri, eller i boken Faces. Måste säga att det inte skulle vara helt dumt att ha en "Smiling Lemmy" på väggen därhemma.

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jo, inte så dumt. Tittar man sedan lite vidare, bland annat på hans blogg, http://sebastian-kruger-news.blogspot.se/ , så kan man se att det verkar vara rätt schysst storlek på hans alster. :-)

      Radera
  2. Mr Kruger är en av kungarna på realistisk pop art. En riktigt förebild. Nog för att jag kanske gillar hans äldre verk där han verkligen tog ut svängarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, fast båda "världarna" har sin charm. Både det som är mer fotorealistiskt och det som blir lite mer karikatyr. Hur eller hur, så hade det varit en ynnest om man bara hade några promille av hans talang. :-)

      Radera
    2. Ja visst är det så, han är grym på det han gör.

      Radera
    3. Tycker dessutom att det blir extra häftigt med kombinationen av hans otroliga talang och tydliga kärlek till musiken/populärkulturen.

      Radera
  3. Gillar hans facebooksida och får ibland uppdateringar med hur det går för honom. Gör sjukt snygga tavlor, den på en blodig Sid Vicious är nog allra häftigast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är ruggigt bra. Men just nu är nog Lemmy min favorit.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...