torsdag 6 september 2012

Nya betygsystemet - Up Yours Jan Björklund

Igår var jag och frugan på föräldramöte vid sonens nya skola. Och även om han verkar ha fått bra lärare och en skön klass är man allt annat än positiv när man går därifrån. Av flera anledningar.

  • Skolan är riktigt överjävligt sliten. Trots att vi bor i en välmående borgarkommun, så märks det då inte när det kommer till skollokalerna. Visserligen renoverades gymnastiksalen för något år sedan, men det var mer för att den var helt utdömd och stått stängd över ett år innan. Som tur är verkar lärarna vara  entusiastiska och ha ett mått av galghumor när det kommer till standarden på lokalerna. Jag gissar dock att deras framåtanda inte beror på dig Janne, eller Stockhaus (skolborgarrådet i Sollentuna).
  • Att sonen är den sista kullen i det senaste misslyckade experimentet, att sjätteklassare skall börja på högstadiet. Från och med nästa år återgår dom till att få gå hela mellanstadiet på just en mellanstadieskola igen. Dock ingen tröst för oss, även om man kan skrika sig hes med sitt VAD VAR DET JAG SADE! Återigen, tack för den Janne.
  •  Sist men verkligen inte minst, och jag är verkligen inte först med att tycka detta. Det nya betygssystemet suger. Maken till fyrkantigt elände får man leta efter. Här finns det inte några som helst utrymmen för minsta flexibilitet och en dålig dag när du gör ett prov kan sänka hela din framtid. Detta i ett samhälle som i andra sammanhang ideligen prisar just flexibilitet. 
Nä du, Jan "papphatt" Björklund. Må du fara all världens väg vid nästa val.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...