måndag 17 september 2012

Dagens Musiktips - The Wounded Kings

Sugna på lite långsam blytung Doom? Vad bra, för det är just vad som står på menyn idag i form av Engelsmännen och kvinnan i The Wounded Kings.



Och just tungt och suggestivt i en skönt kuslig inramning är vad kungarna levererar. Skall man headbanga till detta så kommer det mer att se ut som en hårdrocksvariant på Tai-Chi (snigelkarate). Men det gör det inte på något sätt sämre.

Bandet består idag av: 
Steve Mills - Gitarr, Hammond
Sharie Neyland - Sång
Myke Heath - Trummor
Alex Kearney - Gitarr
Jim Willumsen - Bas

2011 släppte manen 4 låtars plattan "In The Chapel Of The Black Hand" som är den första skivan med nya sångerskan Sharie Neyland och i mina öron ett rejält lyft. Hennes underjordiska röst väver vackra och skrämmande mönster ovanpå den tunga riffbaserade musiken. Det är som en musikalisk motsvarighet till en bra skräckfilm.

Det är dock musik som behöver sin rätta inramning för att komma till sin rätt. Det är inget man sätter på lite i bakgrunden och slölyssnar på med polarna. Utan här krävs rätt attribut. För lyssning hemmavid är mitt starka tips att fylla badkaret med varmt väldoftande vatten. Släck all elektrisk belysning och tända några levande ljus. På med hörlurar med lämpligt hög volym och glida ner i vattnet med ett gott glas rödvin i handen. Zen-moment om något. (Detta är ett tips som dock fungerar väldigt bra för att lyssna på väldigt mycket bra musik)


3 kommentarer:

  1. Om du gillar Wounded Kings, kan kanske Pallbearer vara något. Släpigt och melodiskt och alldeles underbart.
    (http://pallbearer.bandcamp.com).
    /Tomas

    SvaraRadera
    Svar
    1. ohh,det där var mumma för hörselgångarna. Tack för tipset, Tomas. Dom måste jag lyssna in mig mer på.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...