fredag 31 augusti 2012

Grattis! - Rudolf Schenker och Van Morrison

Ännu en dubbelhyllning.

Grattis!!!

  Rudolf Schenker och Van Morrison



            64 år idag                               67 år idag

For they are amazing good fellows...


Rudolf Schenker:
En av grundarna och konstanten i Tysklands stolthet, Scorpions. Som harvat på genom åren trots att de senaste plattorna inte varit direkt spännande. Men en gång i tiden var dom riktigt bra. Så bra att dom kunnat fortsätta leva vidare som live-band långt efter att dom slutat vara bra. Bandet hade ett helt underbart 70-tal otroliga plattor. För min del kom fallet efter 1984 års platta Love at First Sting, då man blev någon form av utslätad balladmaskin. Dock var det väl just det som satte fart på hit-försäljningen. Även på de tidigare skivorna hade man ballader (t.ex. In Trance) men då med mer hjärta än sirap.
Scorpions har även gjort ett av de bästa Live Albumen genom tiderna enligt mig, Tokyo Tapes. Man får väl även kröna dom som en av tidernas mest tydliga band när det kommer till sexuella antydningar i sina texter, som dom alltid levererat med Tysk Fingerspitzgefül.

Van "The Man" Morrison:
Irländsk "surgubbe" med en gudabenådad röst och känsla för låtskrivande. Började sin karriär som sångare i bandet Them på 60-talet för att sedan bli soloartist 1967 och smälla till med hitten Brown Eyed Girl. Sedan dess har han radat upp pärlor till låtar och influerat massor med artister med sin keltiska soul.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...