tisdag 26 juni 2012

Dagens Musiktips - Venomous Maximus

Jag känner att det nu är dags att rikta in strålkastarna på Venomous Maximus och deras eminenta skiva MMIX - MMXI från 2011.
Verkligen hög tid då det glunkas att nästkommande skiva är färdig för distribution.Bandet kommer från Houston, Texas och spelar skön ockult sludge-rock och består av följande musikanter:
Gregg Higgins - Sång, Gitarr
Christian Larson - Gitarr
Trevi Biles - Bas
 Bongo -Trummor

Skivan i sig är väl mer att betrakta som en EP med bonusspår. Finns att lyssna/köpa på Bandcamp, den kostar bara 5$ så den är väl värd sina pengar.

Mina favoritlåtar är helt klart The Mission och Give up the Witch, men inga utav låtarna är dålig, utan har sin egna charm.
Musiken bärs effektivt fram av de dubbla gitarrerna som lägger sina mullrande riff över kompetent komp. Det som kanske får bandet att sticka ut lite extra är sången, eller rättare sagt bristen på sång. Gregg Higgins approach är någon form av talsång som fungerar väldigt bra inom konceptet och ger en extra dimension av lurande ondska.

Musik som ger mersmak och då är det ju bra att det alldeles strax kommer mer, eller hur!
Lyssna! Köp! Kräv att dom kommer hit och spelar live! Nördfakta:
Somliga kan tycka att ena gitarristens namn har en viss skandinavisk klang vilket kan stämma då Christian härstammar från Norge.

Och för alla vinylnördar, givetvis ger dom ut sina alster på vinyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...