torsdag 28 juni 2012

Dagens Musiktips - Astroll

Jag har vadat omkring en tid i Stoner/Doom/Sludge träsket och det är bara att konstatera att det är en helt underbar vistelse. I dessa vandringar har jag stött på såväl gamla, men även en hel del för mig, nya bekantskaper.

En av dessa nya bekantskaper är det unga bandet Astroll från Nowy Sącz, Polen.Bandet består av
Misiek - Gitarr.
Marcin "Whereami" - Gitarr
Wojtek "Weedy" - Bas/Sång
Julek - Trummor

Gitarrasisterna är bröder och förutom Marcin som är 28 år så är resten av bandet 17-18 år.
Astroll har endast gjort en 3 låtars demo ännu, men med tanke på att bandet har en låg medelålder så kan vi nog vänta oss en del i framtiden.

Musikaliskt bjuder man på tunga riff och långsamma ödesmättade melodier. Texterna är kanske en aning naiva och Engelskan inte den mest perfekta, men det uppväger man med sin gräsrots entusiasm och sköna sväng. Astroll presenterar sig som ett Anti-Illuminati band som motsätter sig den nya världsordningen med dold toppstyrning från mäktiga organisationer, så jag antar att man kan passa in i dagens proteströrelser med occupy-rörelsen i spetsen.
Tydligen är inte detta den mest gångbara musikstilen i Polen just nu, så man kämpar lite i uppförsbacke och försöker bana ny väg. Nya låtar är på gång som inte är fullt så "softa" och mer inriktade på texterna.

Tills dess kan man ladda ner den nuvarande demon till "Name your Price" deal på Bandcamp, vilket är generöst, så se gärna till att vara generösa tillbaka.

4 kommentarer:

 1. Att ha något eget är guld värt, då är det verkligen "du" och ingen annan.
  Vad är det du vill ha som "eget" då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte riktigt ännu var det landar, men sitter och filar på lite olika idéer.

   Radera
 2. Detta var en ny bekantskap, verkligen ett skönt sväng där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, kommer mera från Polen lite senare... :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...