tisdag 8 mars 2011

Pedofili som tradition!

När man läser sådant här så inser man hur bra det är med lagar som inte är sprungna ur tradition eller religion.

Känns positivt med sådan läsning på just internationella kvinnodagen. Vi har kanske kommit en bit här i Sverige, men det är en lång väg kvar på en del andra ställen....

Jag har tyvärr inte dumstrutar nog att dela ut!

6 kommentarer:

  1. Håller med dig att detta är helt FEL.

    Säger som jag sa till min syster att detta är inte av kärlek utan bara för att garantera "oskulden"

    Om dessa män/killar oxå var oskuld så hade detta varit tio ggr bättre. MEN så är det inte. Dessa skall ha en ålder som innebär att de sått sin säd och blivit en bra älskare till den dom gifter sig med. DVS dessa länder accepterar pedofili. Vilket i mina öron låter helt befängt. Bara hoppas att det någon gång blir ett förbud att gifta sig under 18 års ålder i dessa länden med. DÅ kan jag garantera att dom kommer få bygga ett dussin nya fängelser för att dessa kommer bli överfulla av pedofiler.

    SvaraRadera
  2. SEN kan man dessutom ställa sig frågan vad en flicka på ringa 4 - 15 år i utlandet vet om sex överhuvudtaget eftersom dom inte får denna undervisning i skolan.

    SvaraRadera
  3. Det handlar knappast om att dessa länder tillåter pedofili, där är du ute och cyklar. Det handlar om att romer lever utanför, eller i varje fall i utkanten av samhället, med egna traditioner som är helt normala för dem, och så har det varit i flera hundra år. Detta kunde lika gärna ha hänt i Sverige, dock lever svenska romer mer integrerat här. Var försiktig innan du generaliserar och dömer för hastigt.

    SvaraRadera
  4. Hej alla Anonym, Tack för kommentarerna.

    Detta gäller dock inte bara Romer och om du Anonym nr. 3 läst noga så säger jag inte något om något land utan riktar mig till företeelsen som sådan. Även Romerna (och andra) har själva en massa lagar, oftast av den oskrivna sorten, som dom lever stenhårt efter. Dessa är så gott som uteslutande baserade på Tradition och Religion. Det är sådant som jag motsätter mig mot.

    Bara för att man inte är integrerade i det samhälle som man befinner sig i, så betyder det inte att man kan bete sig som patriarkala skitar, i mina ögon.

    Att sedan, som i detta fallet, Rumänien skiter i Romerna och låter dom hållas med sina egna regler och värderingar, är återigen i mina ögon ett svek mot de Romska flickorna/kvinnorna och därigenom anser jag att på sätt och vis så tillåter Rumänien pedofili genom detta.

    Jag vet att Svenska myndigheter inte alltid är de mest effektiva heller, men jag inbillar mig dock att skulle en sådan här sak komma fram, om det så handlar om Romer, Italienare eller Skåningar, så skulle man reagera och försöka göra något åt det. Men det kan ju vara jag som är Naiv.

    Så var försiktig när du generaliserar och dömer för hastigt över mina generaliseringar och fördomar. :-)

    Men tack för inlägget ändå, det är alltid kul och nyttigt med debatt.

    ./SpaderEss

    SvaraRadera
  5. Hej Spader Ess!
    Håller helt med Dig om att traditioner och ännu värre de religiösa såna är av ondo när de inkorpererar i den sekulära lagstiftningen. Att man med blida ögon ser på medan småbarn "gifter" sig och skaffar barn överskrider mitt förstånd. Oavsett om "mannen" i sk familjen är 13 eller hela 17. Vidrigt och åter vidrigt! Båda dessa nybakta föräldrar måste gå i skola, skaffa sig en bra grund att stå på och ja, växa färdigt innan man ska genomgå en graviditet, amma etc.
    Det mest slående i ABs publicering var ändå total avsaknad av fördömandet, bara nyhetsrapportering som allt annat... Herregud!!! I dags läge kommer flera med romsk bakgrund till Sverige och vi måste reagera med kraft och fördöma deras förfållningssätt till barnäktenskap, barngraviditeter mm! Att bara se på denna 23åriga mormor som helt apatisk accepterar att hennes barns liv gått till spillo gör mig illa till mods.
    MVH
    Emma Larsson

    SvaraRadera
  6. Emma:
    Word! Gäller som sagt stora delar av världen. Att det dessutom försiggår i vår egen närhet, inom EU:s gränser är dessutom extra skämmigt.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...