fredag 11 februari 2011

Nedslag i musikvärlden. Tyskland

Sista inlägget i serien Nedslag i musikvärlden. Tyskland. (förutom ett bonus inlägg som kommer senare).

Eftersom jag började Måndagen med en favoritlåt, så är det väl lämpligt att fortsätta i den andan. Och vad vore denna listning utan ett klipp från Rammstein. Som en Panzer Sturm Abteilung, manglar dom ner sina fans med sin taktfasta marschrock. Har inte haft chansen att se dom live, men ryktet säger att deras uppträdanden är i Superklasse.




Familjen Schenker har varit ett stort bidrag till den Tyska hårdrock-scenen genom åren. Förutom genom Scorpions, här även med Michel Schenker Group. Valde medvetet bort Doctor, Doctor (som för övrigt är en av hårdrockens bästa örhängen), då den skall lyssnas på med UFO och Phil Mogg på sång och då blir det inte lika Tyskt även om Michael är med.



Även syrran Barbara Schenker har varit flitig, här bakom sin keynboard i gruppen Viva.



Dock efter att ha försökt att återuppliva gamla Viva utan större framgång, så har hon gett sig in i ett projekt som hon kallar Schenkerssister. Det lilla material som sipprat ut ur den pölen ger inga större förhoppningar om stordåd. Snarare att man får insikt i att det faktum att alla numer har möjlighet att bygga sig små hemmastudios även inbegriper gamla avdankade rockpundare. Har man dessutom mer kända storebröder så kan man även tvinga deras Gitarrsponsor att ta sig an syrran med.





Så med detta stänger jag Tysklandsburken för denna gång. Det finns givetvis otroligt mycket mer från detta landet, både bra och kalkon, som hade förtjänat ett omnämnande, men det får bli någon annan stans, någon annan gång. Tchÿss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...