fredag 17 september 2010

The Quill - Harry B James 2010-09-16



Smålands Husarer rider igen!!!! Dock med en spjutspets från Gästrikland denna gång.

The Quill gjorde sin första spelning sedan 2008 och dessutom sin första spelning tillsammans med den nya sångaren Magz Arnar.

Dom gick ut starkt och levererade ett antal nya låtar innan man gav ett par gamla godingar. Det nya materialet var riktiga rockrökare, med fullt ställ, men i sedvanlig Quill anda svängigt i botten. Scenen på Harry B james, som är lite i det minsta laget gjorde att det blev trångt och att dom inte kunde ta ut svängarna ordenligt på scenen. Trängseln bidrog tillfälligtvis till lite rundgångsproblem, men i övrigt får man se det som ett höjdargig med tanke på att grabbarna inte hunnit spela tillsammans så länge. 

Det kändes lite underligt att inte höra Mangnus Ekwalls stämma på det äldre materialet, men Arnar levererade det med bravur. Hans lite raspigare pipa gav dem ett lite skönt "skitigare" sound som jag tror ligger rätt i tiden. Överlag gav han ett väldigt kompetent intryck, så jag får väl säga Välkommen ombord! Nu sätter vi segel mot framtiden!

Därmed utses även dagens låt till The Quill - Sleeping with your Enemy  (ny låt), som kan avnjutas på deras Myspace sida.







.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...