tisdag 20 juli 2010

KD och Dansbanden

Valtider gör ju att våra politiker vänder ut och in på sig själva för att locka väljare. Kristdemokraterna är givetvis inget undantag, snarare tvärt om.

I sitt nya kulturprogram så svamlar man först lite vitt och brett om vad som anses som kultur i en Kristdemokrats ögon, för att senare i skrivelsen damma till med att man vill införa en speciell Dansbandsmoms. I stora drag vill man sänka momsen för dansbandstillställningar från 25% till 6% (samma moms som gäller för konserter där man bara lyssnar), kan väl vara förståeligt om det inte vore för att Dansband inte kan likställas med kultur. :-)

Här är ett exempel på at KD inte riktigt har kläm på dansband överhuvudtaget:
"Med ett lika lågt momsuttag vid dans till
levande musik som vid konsert skulle entréavgiften för dans sänkas. Detta skulle kunna göra dansen tillgänglig för fler och bibehålla bredden av dansbandsorkestrar."
Bredd bland dansband, låt mig småle, dom klär sig ju lika till och med. Konservativare folk än dansbandsfolk får man väl leta efter. Fast det är kanske där som dom närmar sig. Det är något frikyrkligt över dansband, fast med ett budskap som syftar till en lodrät utövning med en önskan om horisontell avslutning :-)

Och dessutom trodde jag att den klassiska kristna åsikten var att dans var ett djävulens påfund som bara syftar till otukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...