måndag 1 december 2008

Mamma Mia


En lokal matvarukedja hade i helgen ett erbjudande på filmen Mamma Mia, och trots att jag inte initialt trodde riktigt på filmen så blev det ett inköp (99 spänn för en nyhet, sug på den filmbranschen, inte många som skulle bry sig om piratkopiering med sådana priser).

Så, i Lördags bänkade sig större delen av familjen framför TV:n för att se detta omtalade under till musikalfilm. Det var Frugan och jag samt 12-åriga dottern.

Döm om min förvåning, min skepsis till trots, filmen var helt underbar. Visst, handlingen är mer än krystad, för att inte säga urvattnad. Tidslinjen håller inte för fem öre. Det är inga sångproffs som framför låtarna, Men på något sätt blir det ändå alldeles lysande. Bara att se och höra skådespelare som Pierce Brosnan, Meryl Streep osv. klämma i gamla Abba klassiker är obetalbart i sig.

Men den största behållningen är nog allt det som händer lite mer i bakgrunden, med statister och dansare. Särskilt den gamla Grekiska damen som dyker upp lite här och var. Underbar.:-)

Extra roligt att att vi alla som tittade, tyckte om filmen. Särskilt dottern som absolut inte har någon som helst nostalgisk knytning till Abba-låtarna som sådant.

Kan inte mer än rekomendera den, och passa på att se extramaterialet, en hel del kul där med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...