fredag 21 november 2008

Dumhetens tidevarv...

Just nu så ligger det 2 st. frågor på Riksdagens bord som ger mig samma känsla som när man vaknar klockan mitt i natten, efter en kväll av för mycket god mat och dryck. Lätt kräkssmak i munnen som indikerar att det är fags att resa sig kvickt och bege sig mot toaletten för att inte göra mysigt i sängen. Den snabba resningen påminner en dessutom att man inte skulle ha tagit den där sista ölen, för bakom den snurrande hjärnan pockar en molande huvudvärk på uppmärksamhet. Dessutom vet man innerst inne att en Rennie och en Alvedon bara är kosmetiskt. Även om det känns bättre för stunden, så mår kroppen skit bakom fasaden.

Båda frågorna riskerar att inskränka folks frihet på ett otäckt vis.

Först Lissabon-fördraget som i värsta fall kan ge bort stora delar av
Sveriges egenbestämmande till rödvinsnästa EU parlamentariker. Ett förslag som politikerna försöker driva igenom med näbbar, klor och en hel del smutsigt kampanjande, vilket gör mig mer än misstänksam mot hela skiten. Man talar om att fördraget skall ge ökad öppenhet, samtidigt som man på värsta diktatorsvis vägrar att acceptera Irlands NEJ.

Sedan är det det det den nya IPRED lagen.

Säga vad man vill om upphovsrätter, men att ge privata aktörer rätten till vad som normalt räknas som myndighetsutövning är en skrämmande utveckling. Särskilt när man vet att informationen är lätt att förvanska och med stor sannolikhet kommer att användas i maffialiknande sammanhang.

-Vi vet att du har tankat ner och spridit Dr. Bombay's låt Callecutta. Betala fetingbeloppet eller så drar vi dig för inför domstol, och tro inte att du kommer undan bara för att du är 13 år.....

Om denna lag går igenom antar jag att det är lika OK att starta egna medborgargarden och börja upprätta lag och ordning nattetid medels basebollträ och skidmask.

Någon klok människa förr i tiden sade att makten i en demokrati ligger hos medborgarna, men fan vet. När de enda alternativen till politiker verkar vara samma jäkla kålsupare hela bunten. Hoppas bara att både jag själv och resten av folket i detta avlånga land någon gång får upp den knutna näven ur fickan, och tvingar makthavarna att lyssna.

4 kommentarer:

  1. Ja nog fan är det otäckt , (Minst sagt)

    SvaraRadera
  2. Japp, även om det verkar oskyldigt på ytan, så känns det som om möjligheterna till missbruk är så vansinnigt stora...

    SvaraRadera
  3. Ja precis vart ska man dra gränsen???

    SvaraRadera
  4. Vet inte, men nu görs det på Personlig integritets bekostnad.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...